ویژگی ها و حالات عمده دوران نوجوانی و جوانی چه هستند ؟
یکی ازبارزترین ویژگی های این دوره عدم تعادل و بی ثباتی عاطفی است . به هنگام بروز خشم نمی تواند رفتار ؛ کردار و گفتار خود را کنترل کند ؛ زود ناراحت و متاثر می شود ؛ زمانی که احساس می کند که کسی به حرف هایش گوش نمی کند برای نشان دادن خودش دست به اعمال نا خوشایندی می زند و سپس پشیمان می شود و خود را سرزنش می کند برخی دیگر از خصوصیات این دوره به شرح زیر می باشد :
1 – حالت رویایی و عاشق پیشگی دارند .
2 – به وضع ظاهر و لباس و آرایش خود توجه دارند و گاه مدت ها وقت خود را جلوی آیینه می گذرانند .
3 – احساسات فداکارانه و مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم و ستمدیده در این دوره بروز میکند .
4 – نگران اینده هستند ؛ اینده شغلی ؛ تحصیلی ؛ اقتصادی ؛ اخلاقی ؛ جنسی ؛ که این نگرانی ها موجب پیدایش اضطراب و پریشان خاطری در نوجوان می شود .
5 – در برابر ناکامی ها حالات یاس و نا امیدی به انها دست می دهد ؛ بسیار غمگین و افسرده می شوند و احساس می کنند دنیا به آخر رسیده و به گریه متوسل می شوند .
6 – میخواهند به دیگران بقبولانند که افراد مهمی هستند و از کسانیکه خود را عقل کل می دانند بیزارند و نسبت به آنها حس خوبی ندارند .
7 – توجه همسالان برایشان مهم است : کسب تایید همسالان و افزودن دوستان همجنس باعث می شود که اهمیت بزرگسالان و همسالان باشد . کسب استقلال عاطفی از والدین نیز در این دوره از اهمیت خاصی برخوردار است .
8 – تحمل شنیدن انتقاد و سرزنش را ندارند ؛ ولی بر عکس خود اهل انتقاد هستند و گاهی اوقات منجر به اختلاف نظر با والدین و عدم ارتباط صمیمانه با آنها می گردند .