از همین رو، اغلب خانواده ها از اینکه کتاب فارسی دستخوش تغییر شده، احساس ناخرسندی می کنند، زیرا گمان می کنند فرزندشان در مقایسه با زمان تحصیل خودشان با حجم بیشتری از مطالب مورد مطالعه مواجه است.
در حالی که کارشناسان آموزشی معتقدند، در کتابهای بخوانیم و بنویسیم به علت اینکه از اولین روزها کودک با دیدن هر تصویر، واژه مربوط به آن را می خواند(تصویر خوانی می کند) در نتیجه اعتماد به نفس کودک افزایش یافته از آموختن لذت می برد.
? کارگروهی جانشین تک روی
در این روش همچنین حافظه بینایی و شنوایی کودک تقویت می شود و خزانه واژگانش گسترش می یابد. ضمن اینکه در این روش از دانش آموزان خواسته می شود هنگام پاسخگویی به پرسشهای درس، گروه بندی شوند تا با تعامل اجتماعی و آگاهی از نظرهای همسالان خود درباره مسایل مطرح شده، دوستی آنها بیشتر شود و به طور گروهی و با مشارکت و همفکری یکدیگر به درس پاسخ دهند.
به همین دلیل نیز هر گونه کار انفرادی در گروه، از دانش آموزان پذیرفته نمی شود. در صورتی که یکی از دانش آموزان نیز قصد پاسخگویی به پرسشی را تنهایی داشته باشد، معلم از او می خواهد به کار گروهی ادامه دهد و با مشورت بقیه اعضا به پرسشها پاسخ دهد، زیرا اساس این روش برهمفکری، مشارکت و انتقال آموخته های دانش آموزان به یکدیگر استوار است. از دیگر نقاط مثبت این روش، می توان به پرورش خلاقیت دانش آموزان اشاره کرد. به این منظور پرسشهایی با چندین پاسخ در کتاب گنجانده شده که دانش آموز با تفکر بیشتر می تواند به پاسخهای دیگر آن برسد. این در حالی است که در کتاب فارسی قدیم برای هر پرسش فقط یک پاسخ مشترک مورد قبول بود.
تقویت توان داستان گویی، خوب گوش کردن، با دقت دیدن و توجه به جزییات را نیز می توان از مزایای این روش برشمرد.
? جایگاه خانواده در این طرح
ممکن است والدین بپرسند: ما چگونه می توانیم فرزند کلاس اولی خود را برای پیشرفت بیشتر درسی حمایت کنیم؟ در پاسخ این گروه باید گفت: در ماه اول سال تحصیلی بخش اول «کتاب بخوانیم» با عنوان «نگاره ها» به دانش آموزان آموخته می شود. در این زمان کودک با توجه به تصویر هنر نگاره و با دقت به جزییات آن تصویر داستان گویی کرده و سپس واژه های نوشته شده در همان صفحه را با استفاده از تصاویر می خواند. به بیان دیگر کودک از روز اول ورود به دبستان می تواند واژه های کتاب را با این شیوه بخواند.
به این ترتیب، خانواده ها برای حمایت درسی از فرزند کلاس اولی خود باید هماهنگ با کار آموزشی معلم و کلاس حرکت کنند و برای پیشرفت هر چه بیشتر او به همان اندازه که معلم با شاگردان کار می کند، در منزل هم با او تمرین کنند و حداقل دو هفته یک بار برای آگاهی بیشتر از شیوه های آموزشی و اطلاع از روند آموزش فرزندشان با معلمش ارتباط داشته باشند