6- روانشناسی رنگ زرد
•رنگ زرد، رنگی گرم وشاد است.
•رنگ زرد به دلیل مقدار زیاد نوری که منعکس میکند، بیشتر از بقیه رنگها چشم را خسته میکند. استفاده از رنگ زرد برای پس زمینه کاغذ یا نمایشگر کامپیوتر میتواند باعث چشم درد یا در حالتهای خاص از دست دادن بینایی گردد.
•رنگ زرد میتواند احساس رنجیدگی و خشم را به وجود آورد. با وجودی که رنگ زرد به عنوان یک رنگ شاد شناخته میشود اما بیشتر مردم در اتاقهای زرد رنگ، هیجانشان را از دست میدهند و بچه ها نیز در اتاقهای زرد رنگ بیشتر گریه میکنند.
•رنگ زرد باعث افزایش سوخت و ساز بدن انسان میگردد.
•چون رنگ زرد، از بقیه رنگها زودتر دیده میشود، بیشتر از بقیه برای جلب توجه مورد استفاده قرار میگیرد.
ادامه مطلب...
---------------------------------------------------
1- روانشناسی رنگ سیاه
•سیاه تمام نورها در طیف رنگها را جذب میکند.
•سیاه معمولاً به عنوان نماد ترس یا شیطان مورد استفاده قرار میگیرد امّا به عنوان نشانگر قدرت نیز شناخته میشود. از رنگ سیاه برای نشان دادن شخصیتهای خطرناک مثل دراکولا و یا جادوگران استفاده میشود.
ادامه مطلب...
---------------------------------------------------
تکالیف درسی
نویسنده : مرتضی بیابانی::
89/10/17:: 6:49 عصر
تکالیف درسی
تکلیف: در واقع فراهم کردن موقعیتهای مناسب است که در آن دانش آموز به تقویت و بسط دانشها و مهارتهای خود می پردازد که می تواند در کلاس درس، مدرسه؛ کارگاه، کتابخانه، آزمایشگاه و ... و یا در منزل باشد.
گرچه معلم در هنگام ارائه تکلیف، مستقیما قصد ارزشیابی از دانش آموز را ندارد اما به راحتی می توان تصور کرد که محصول این فعالیت هر چه باشد، منبع مناسبی برای کسب اطلاعات از وضعیت یادگیری دانش آموز است.
ادامه مطلب...
---------------------------------------------------
تعریف آزمون های عملکردی:
· آزمون های عملی در هم تنیده ای که با استفاده از ابزار و وسایل، دانش عملی و محتوایی دانش آموزان، توانایی آنان در بکار گیری دانش فراگرفته شده برای استدلال کردن و حل مسئله ی مورد سنجش که در بر گیرند? داوری و قضاوت، در مورد بازده یا عملی است.
- آزمون های عملکردی با مهارت سر و کار دارند مهارت در استفاده از فرآیندها و شیوه های اجرایی و نیز مهارت در تولید فرآورده ها برای مثال دروس علوم با مهارتهای آزمایشگاهی، دروس ریاضی با مهارتهای حل مساله، دروس فارسی و زبان انگلیسی با مهارتهای بر قرار کردن ارتباط.
- آزمون های عملکردی ابزاری هستند که بعنوان مکمل آزمون های کتبی می توانند معلمان را در بهتر سنجیدن میزان توفیق یادگیرندگان در رسیدن به هدفهای متنوع تحصیلی یاری دهند.
ادامه مطلب...
---------------------------------------------------
سنجش عملکرد
شامل روش هایی است که توسط آن فراگیران فرصت می یابند مهارتها و شایستگی های آموخته خود را آشکار سازند و در حین آن نیز چیزهایی بیاموزند. این روشها مشتمل بر طراحی و اجرای آزمایش های علمی، نوشتن مطالب و مقالاتی که مستلزم بازاندیشی، بازسازی است، تفسیر و استفاده از نقشه ها و نمودارها، سرودن اشعار، کارهای علمی و نمایشی، طراحی و اجرای مهارتهای ورزشی، شرکت در امتحانات و آزمونهای شفاهی و زبانی و ... که همه و همه نشانگر کاربردی، واقعی و عملی سنجش عملکرد است.
ادامه مطلب...
---------------------------------------------------
امروزه و در قرن 21 توجه جدی به امر مهم آموزش و پرورش از اهداف کلیدی و مهم دولتها محسوب می شود. مخصوصاً افزایش کمی دانش آموزان با توجه به کمبود امکانات و منابع کیفیت بخشی به امور آموزشی و پرورشی را در اولویت اول برنامه ها قرار داده است. به طوری که علمای تعلیم و تربیت معتقدند که محیط یادگیری مناسب از مهمترین پایه های کیفیت بخشی محسوب می شود و محیط یادگیری مناسب در گروی (فضای فیزیکی، روانی، اجتماعی) مطلوب در مدرسه توأم با مناسبات انسانی می باشد، یعنی هر گاه فضای مدرسه (باز، خلاق و انسانی) باشد یادگیری مداوم، لذت بخشی و عمیق خواهد بود. در کیفیت بخشی به امور مدرسه در ابعاد آموزشی و پرورشی باید به بازسازی الگوی روابط درون مدرسه ای و آموزشهای لازم برای توانمندسازی دانش آموزان توجه جدی نمود تا با کمک الگوی مناسب کیفیت بخشی دانش آموزان (توانمند، مستقل، خود رهبر، پژوهشگر و متدین) تربیت کرد.
ادامه مطلب...
---------------------------------------------------
نتایج بررسیهای علمی و تجربیات سازمانها در کشور نشان میدهد، برگزاری دورههای آموزشی، معمولاً اثربخشی بالایی ندارد و پس از گذراندن دورههای مختلف آموزشی، تغییر رفتاری قابل توجهی در فراگیران مشاهده نشده و اهداف آموزشی، محقق نمیشود! البته این مسئله تنها مربوط به سازمانهای ایرانی نیست و چندین سال است که توجه محققین مدیریت و تحول سازمانی را به خود جلب کرده است. تحول انسانی)تغییر رفتار کارکنان) یکی از اصلیترین حوزههای تحول سازمانی است و برای دستیابی به آن، سازمانها از روشهای متعددی استفاده میکنند که معمولاً آموزش در صدر آنهاست.
<** ادامه مطلب... **بادانشبنیان شدن سازمانها و اهمیت یافتن مزیتهای رقابتی جدیدی که عمدتاً در ارتباط با کارکنان سازمان است (همچون خلاقیت، توانایی حل مسئله، اشتراک دانش و ...) ، مسئله اثربخشی دورههای آموزشی پراهمیتتر شده و سازمانها به طورجدی به دنبال آن هستند تا آموزشهایی که برای کارکنان برگزار میشود، منجر به تغییر رفتار آنان گردد.
ممکن است سئوالی در اینجا مطرح شود! آیا مطالب آموزشی که ارائه میشود، مناسب نیستند؟ یا مدرسین بصورت مناسب از ابزارهای مناسب در ارائه مفاهیم استفاده نمیکنند؟ اگر چه ممکن است موارد این چنینی نیز در کاهش اثربخشی دورههای آموزشی موثر باشند، ولی تجربه نشان داده است که حتی در دورههایی که مدرس کاملاً به موضوع مسلط بوده و از روشها و ابزارهای نوین آموزشی نیز بهره میگیرد، باز هم شرکت در دوره منجر به "تغییر رفتار پایدار" در افراد نمیشود!
به طور کلی در یادگیری، بالاترین میزان به خاطر سپاری، هنگامی رخ میدهد که فراگیر درگیر انجام فعالیت و کسب تجربه میگردد. همانطور که در تصویر زیر مشخص شده است، میزان آنچه که افراد پس از دو هفته آموزش به خاطر میآورند، وابسته به نوع انتقال مفاهیم است. در تمام حالاتی که فرد به صورت منفعل (Passive) در جلسه آموزشی حضور دارد، این مقدار کمتر از 50% است. یعنی حتی اگر از بهترین ابزارهای کمک آموزشی، فیلمهای مرتبط و آموزنده، نرمافزارهای مالتی مدیا و ... استفاده کنیم، پس از گذشت دو هفته، فراگیر حداکثر 50% آنچه را که به او آموزش داده شده است به خاطر خواهد آورد. ولی در حالتی که فراگیر حضور فعال (Active) در دوره آموزشی دارد، در بحثها به طور جدی شرکت میکند یا یک فعالیت عملی را در طی
دوره انجام میدهد، میزان به خاطر سپاری آنچه به او آموخته شده است به مراتب بیشتر است.
با این همه باید توجه کرد که افزایش میزان به خاطر سپاری مفاهیم، به تنهایی تضمینی بر اثربخشی دوره نیست! زیرا حتی اگر افراد تمامی مطالب ارائه شده را نیز برای همیشه به خاطر بسپارند، ممکن است در رفتار آنها تغییر قابل توجهی مشاهده نگردد. چرا که افراد بر اساس محفوظات ذهنیشان رفتار نمیکنند! رفتار افراد، ناشی از بینش و نگاهی است که به جهان دارند و به دلیل تفاوتهایی که در بینش افراد وجود دارد، میبینیم که افراد مختلف در شرایط مشابه، رفتارهای متفاوتی را بروز میدهند.
از این رو برای تغییرِ اصولی و بنیادی رفتار، باید به فکر تغییر باورها، مدلهای ذهنی و بینشهای غلطی باشیم که سبب عدم همراهی افراد با فرایند تغییر و تحول در سازمان میشود. البته این مسئله سادهای نیست و تا افراد خودشان نخواهند، بینششان تغییر نخواهد کرد! به دلیل اهمیت این موضوع، نظریههای بسیاری در خصوص تغییر رفتار افراد از طریق تغییر آگاهیشان مطرح شد و در ادبیات
سازمانی، "آموزش" جای خود را به "یادگیری" داد و مباحث متعددی در محافل مدیریتی جهان شکل گرفت که مسئله یادگیری را به تحول گره میزد. از جمله محققینی که در این زمینه کوشش فراوان کرده است .
میتوان،به*ارگریس>اشاره نمود. پیرو این نگاه نو، دورههای جدیدی در آموزشهای سازمانی شکل گرفت که ویژگیهای خاصی دارد و تحت عنوان دورههای یادگیری علمیAction Learning یا عناوین مشابه معرفی میگردند. در برگزاری این دورهها چند ویژگی وجود دارد که به طور خلاصه عبارتند از:
- با استفاده از بازیهای آموزشی، شرایط شبیهسازی شدهای از آنچه در واقعیت رخ میدهد فراهم میگردد. مشاهده تاثیر اشتباهات فرد بر نتایج بازی توسط خود او، ضربهای به مدل ذهنی پیشین او وارد میسازد و طی این فرایند، فراگیر آگاهی جدیدی را کسب مینماید که به مرور منجر به تغییر بینش و نگاه او به موضوع مورد بحث میشود.
- با توجه به اینکه یادگیری و تغییر آگاهی فرایندی زمانبَر و تدریجی است، این دورهها به صورت فشرده و چند روز پشت سر هم قابل برگزاری نیست. به عبارت دیگر، مجموعه دوره، در قالب چند جلسه کارگاهی با فواصل زمانی مشخص برگزار میگردد.
- افراد در طی برگزاری کارگاههای آموزشی، چه در زمان آموزش (در کلاس) و چه در فواصل زمانی بین کارگاهها موظف هستند تا فعالیتهایی را انجام داده و نتایج کار خود را در جلسات بعد ارائه نمایند. همانطور که اشاره شد، درگیر شدن در فرایند اجرای هر کاری، موثرترین روش یادگیری است.
- درگیر شدن افراد در فرایند انجام یک فعالیت (مثلاً استقرار یک سیستم، بهرهگیری از یک روش جدید حل مسئله، و ...) سبب افزایش احساس تعلق خاطر آنها به یکدیگر شده و تعاملات آنها را هدفمندتر خواهد کرد.
نکته دیگر در خصوص برگزاری این گونه دورهها، اهمیت حضور افراد با تخصصهای مشابه در کارگاههای آموزشی است. ضرورت دارد تا افرادی که در یک دوره آموزشی شرکتمینمایند،دارای تخصصها و یا حداقل دغدغههای مشابهی باشند. تجربه نشان داده است که در فضای همزبانی، بیان تجربیات و ارائه دانشهای ضمنی، از کلی گویی به سمت مسائل تخصصی و پراهمیت که سازمان در پی آشکارسازی آنهاست پیش میرود و گاه در برگزاری دورهها دیده میشود که با توجه به فضایی که ایجاد میگردد، یادگیری افراد از یکدیگر، کمتر از مدرس دوره نیست
*تهیه و تنظیم : احسان شعاریان: منبع http://modiriran.ir/
---------------------------------------------------
بیشتر متخصصان تعلیم و تربیت ارتباط را نوعی رابطه دو طرفه می دانند و به طور کلی ارتباط انسانی را به دو مقوله کلامی و غیر کلامی تقسیم می کنند. اما در کلاس درس اکثر رابطه ها یک طرفه می باشد و معلم متکلم وحده است. به نظر من مهمترین مهارت در زمان تدریس شما، برقراری یک ارتباط صحیح با همه ی دانش آموزانتان می باشدو این مقوله باید در طرح درس سالانه شما ذکر گردد تا از همان ابتدا به فکر ارتباط صحیح با دانش آموزتان باشید.اگر این رابطه به خوبی برقرار شود اکثر هدف های آموزشی با کیفیت و پویای بیشتری تحقق می یابند. نقل از:http://www.moallem84.parsiblog.com
ادامه مطلب...
---------------------------------------------------
در گذشته آموزش مهارت های زندگی به کودکان برای ورود به زندگی اجتماعی توسط خانواده ها صورت می گرفت اما از زمانی که آموزش فرزندان به عهده نهادهای آموزشی قرار گرفت، نقش والدین هم در امور آموزشی کودکان کم رنگ تر شد. ولی امروزه با افزایش آگاهی ها، والدین می کوشند تا شرایط پیشرفت تحصیلی فرزندشان را خارج از محیط مدرسه نیز فراهم امروزه بهره گیری از آموزش های مدرسه و پیشرفت تحصیلی از اهمیت به سزایی برخوردار است و خانواده ها برای موفقیت درسی و علمی فرزندان شان بسیار تلاش و مبالغ هنگفتی به این منظور هزینه می کنند
ادامه مطلب...
---------------------------------------------------
نظم در لغت به معنای آراستن، برپا داشتن، ترتیب دادن کار و... و در اصطلاح نظامی به معنای پیروی کامل از دستورهای نظامی است.
انضباط نیز به معنای نظم و انتظام، تربیت و درستی، عدم هرج و مرج، سامانپذیری و آراستگی است.
میدانیم آنچه که امروز حرف اول را در مدرسه میزند انضباط است، انضباط اخلاقی و رفتاری دانشآموزان میتواند روی آموزش اثرگذار باشد. بنابراین پرورش همراه آموزش مهم جلوه میکند.
دانشآموزان با انضباط میتوانند مسئولیتهای مهم مدرسه را به عهده بگیرند و در آینده نیز جامعه به خوبی پذیرای این افراد است.
ادامه مطلب...
---------------------------------------------------
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
---------------------------------------------------